söndag 23 maj 2010

Goda ledare - finns de?

Ja, vad ska man svara på den frågan? Otaliga är berättelserna om det goda ledarskapet, böckerna och teorierna. Genom tiderna har man studerat framgångsrika ledargestalter, utvecklat nya teorier och skrivit hyllmeter om nya trender och framgångsrecept. Konsulter av alla de slag har tjänat massor av pengar genom att erbjuda utbildningar och utvecklingsprogram - gärna på exotiska platser på betryggande avstånd från verkligheten - kring det "rätta" konceptet för dagen. Vi borde leva i den bästa av världar - ändå verkar det finnas fog för vår boks fräcka titel "Goda förebilder och fega, rädda halvgudar!"

Så här skriver en läsare:
"Har läst er bok. Stort tack. Så mycket jag känner igen från vår gemensamma värld och så väl ni belyst den. Tänk vad synd att så mycket kraft försvinner på grund av ledarskap som formas av rädsla att visa sin okunnighet och rädsla att missa status. På något sätt har jag även fått bekräftat det riktiga i mina tre korta råd till unga personer som vill lyckas som chefer:
Känn dig själv
Känn dina medarbetare
Känn din verksamhet !"

Vilka erfarenheter har du själv av goda eller dåliga ledare?Hur ser du på dig själv som ledare? Läs boken "Goda förebilder eller fega, rädda halvgudar som du beställer på www.vulkan.se.

Tänk om du får en och annan ny tanke...



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar