onsdag 17 november 2010

Du har ansvar för ditt liv eller?

Under hela ditt vuxna liv bestämmer du vilka du vill umgås med, var och hur du vill bo, vad du vill äta och dricka. Du väljer också utbildning, jobb och arbetsplats i stor utsträckning eller hur?
Har du tänkt på att det plötsligt en dag när du behöver hjälp genom samhällets försorg kan bli en annan tingens ordning när bistandbedömaren tar över? Nej, tänkte väl det.
"Den tiden den sorgen" tänker du eller "det drabbar nog inte mig" eller "jag har betalat så mycket skatt så det fixar sig nog", säger vi till oss själva av ren självbevarelsedrift. Vi värjer oss mot skräckscenarios och sticker huvudet i sanden.
Tänk om politikerna också gör det?
Men tänk om vi 40-talister som kämpade så framgångsrikt för dagis och rättigheter i arbetslivet skulle se det som vår nya utmaning - att engagera oss för ökat valfrihet och självbestämmande hela livet ut!
Tänk om vi skulle använda vår tid, energi och kompetens för att skapa nätverk och opinion och en positiv vision istället för att ta saker och ting för givet, gnäller och väntar på att någon annan fixar det åt oss.
Tänk om vi skulle använda all vår kreativitet och expertis för att skapa nya finansieringsvägar, nya produkter och tjänster att presentera för politikerna då...
Vi är många som kan avgöra nästa val.
"I´m the captain of my soul and I own my own destiny" tänkte Nelson i Mandela i fängelset på Robben Island.
Du kan börja med att skriva på uppropet www.seniorbloggen.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar